In den beginne was ForMetis een ICT-onderneming als vele andere. Met een team van enthousiaste techneuten die innovatieve software leverde. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en hebben we ons ontwikkeld tot specialist op het gebied van bedrijfsprocessen. Dat is niet vanzelf gegaan.
 

Waarom wij vinden dat het anders moet!

Overal waar we kwamen, zagen we hetzelfde. Jarenlang is er voor elk organisatievraagstuk een technische oplossing bedacht. Dat heeft geleid tot een wirwar van applicaties die in de loop van de jaren met elkaar verknoopt zijn. Er is geen overzicht meer op de totale infrastructuur. De business heeft het gevoel nauwelijks meer grip meer te hebben op de omgeving. De ICT afdeling besteedt 90% van haar werk aan instandhouding van de verouderde software. Dat moet anders!
 

Kijken vanuit meerdere perspectieven

ForMetis gelooft in Enterprise Engineering, een nieuwe methode waarin een integrale benadering van business en ICT voorop staat. We bekijken een organisatie altijd vanuit meerdere gezichtspunten: het alfa, bèta en gamma perspectief.
 
Veel adviesbureaus kijken alleen naar een organisatie vanuit het domein van de communicatie- en gedragswetenschap (het alfa en gamma perspectief). Wij gaan nog een stapje verder en kiezen ervoor om óók de bril van de exacte (bèta) wetenschap op te zetten. Elke organisatie kent niet alleen een formele structuur, maar ook allerlei informele samenwerkingsverbanden en afspraken. Wij analyseren de achterliggende structuur hiervan. Dat helpt ons de totale organisatie incl. alle betrokken partijen, processen en informatiestromen in kaart te brengen. Op die manier brengen we orde aan in complexe organisaties en kunnen we een gestructureerde totaaloplossing bieden waarin Business en ICT naadloos op elkaar aansluiten.
 

Enterprise Engineering in de praktijk

Bij Enterprise Engineering staat een soepele samenwerking centraal. ICT kan hierbij ondersteunen, maar is voor ons geen doel op zich.
 
Wat we dan wel doen? We bekijken een organisatievraagstuk eerst vanuit de business en brengen in kaart hoe de mensen op de werkvloer werken. Pas als we dat inzicht en overzicht hebben, gaan we kijken we naar de beste manier om de organisatie met bestaande of nieuwe software te ondersteunen.
 
Na 20 jaar ICT ervaring en inmiddels 10 jaar ervaring met Enterprise Engineering kunnen we zeggen dat we verbluffende resultaten hebben geboekt en dat er nog veel meer in het vat zit. Daarover vertellen we een volgende keer graag verder!

Whitepaper Organisatie inrichting

U ontvangt een mail waarmee u kunt bevestigen dat u onze blogs wil ontvangen. Als u hierin geen interesse heeft, dan hoeft u niets te doen. Veel leesplezier met de White paper!