De laatste maanden zijn we doodgegooid met AVG. Bedrijven en organisaties hebben allerlei maatregelen genomen om hun zaakjes voor 25 mei op orde te brengen. Ze hebben privacyverklaringen aangepast, procedures voor datalekken opgesteld en een Security Officer benoemd. Helemaal goed, maar dat betekent niet dat alles daarmee geregeld is. Het echte werk moet nog beginnen. Uiteindelijk draait de AVG vooral om het verantwoord en veilig omgaan met gevoelige persoonsgegevens.

Een datalek ligt altijd op de loer

In de waan van de dag is iedereen druk bezig: even een mailtje sturen, een document uitprinten of wat gegevens in het systeem aanpassen. En dan gebeurt het. Iemand vergeet zijn laptop te vergrendelen als hij op lunchpauze gaat of laat een gevoelig document liggen bij de printer. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Voor je het weet, komt gevoelige informatie op straat te liggen met alle ellende van dien.

Maar hoe moet het dan? Hoe zorg je ervoor dat je medewerkers zich constant bewust blijven van het feit dat ze met privacy gevoelige persoonsgegevens werken en van de risico’s die dat met zich meebrengt?

Security is King

Om medewerkers scherp te houden, is het zaak om ze daarbij ook goed te ondersteunen. Het inrichten van Authenticatie en Autorisatie Access Management is een eerste stap in de goede richting. Het zorgt ervoor dat medewerkers alleen toegang hebben tot de systemen en de gegevens die ze daadwerkelijk nodig hebben. Aan de hand van vooraf opgestelde regels, wordt bepaald wie toegang krijgt tot een bepaald document of applicatie. Daarna kan precies worden gemonitord wie op welk moment ook daadwerkelijk bepaalde gegevens heeft ingezien of bewerkt. Op die manier hou je grip op je proces en kun je medewerkers er ook op aanspreken.

Een integrale aanpak loont

Security staat natuurlijk niet op zichzelf. Om de beveiliging op orde te krijgen is inzicht en overzicht nodig. Welke medewerker heeft welke informatie wanneer nodig? Dus ook: Welke informatie is níet nodig! Hiervoor is een proces-informatie architectuur ideaal. Meestal is hier al een begin mee gemaakt in het verwerkingsregister. Dat biedt kansen om direct door te pakken en een duurzame oplossing te implementeren.

Interesse?

Wil je meer weten over onze werkwijze en hoe wij kunnen helpen bij het inrichten van een organisatie die voortdurend scherp blijft op het veilig omgaan met privacy gevoelige gegevens? Neem dan contact met ons op!

Het waarom van ForMetis

Het waarom van Formetis, bent u al benieuwd? In den beginne was ForMetis een ICT-onderneming als vele andere. Met een team van enthousiaste techneuten die innovatieve software leverde. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en hebben we ons ontwikkeld tot specialist op het...

Proces optimalisatie? Goede software is het halve werk!

Proces optimalisatie, je moet er vroeg of laat aan geloven Proces optimalisatie, je hoort het onderwerp als het goed is in elk bedrijf. In elk bedrijf verandert er ook wel eens wat in de manier van werken. Maar hoe kan het ook anders? De markt is volop in beweging,...

Time flies… 25 jaar ForMetis in vogelvlucht

Formetis, al 25 jaar expertise in complexe workflow oplossingen Al 25 jaar maakt ForMetis hoogwaardige, innovatieve software. De laatste jaren ligt hierin vooral de nadruk op complexe workflow oplossingen. Dat is echter niet altijd zo geweest. De ontwikkelingen in de...

Zaaksystemen in Beeld LIVE & Formetis

Op donderdag 15 maart vindt het evenement Zaaksystemen in Beeld LIVE!2018 plaats. Ook ForMetis doet mee. Kom langs en maak kennis met onze grote trots: het SlimDossier zaaksysteem! Zaaksystemen in Beeld LIVE! 2018 De afgelopen jaren is ForMetis achter de schermen druk...

Zaaksysteem houdt complexe dossiers overzichtelijk

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van een CRM of ERP, maar een Zaaksysteem? Dat is andere koek! Het blijkt niet zo makkelijk om hiervan een goede, sluitende definitie te geven. Daarom leggen we de vraag voor aan Joost Vermolen, mede-oprichter van ForMetis....

De workflow als dirigent van je organisatie

Workflow, Zaaksystemen,DEMO en Formetis Steven van Kervel is mede-oprichter van ForMetis en draagt sinds 2006 bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de DEMO methodiek waarmee een kloppende workflow ingericht kan worden. Het succes van het SlimDossier Zaaksysteem met...

Procesmodellering begint bij de mensen

Hoe werkt de organisatie precies? Vraag het aan een deskundige en hij gaat meteen voor je aan het werk. Voor je het weet hangt je hele kantoor vol met grote vellen papier met complexe flowcharts. Een onoverzichtelijk brij van informatiestromen, teamrollen, output, applicaties, interfaces etc. Maar waar zijn de medewerkers en klanten gebleven?

Terugblik op Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018

ForMetis kijkt positief terug op de deelname aan Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018. We hebben ons SlimDossier Zaaksysteem aan een groep geïnteresseerde professionals kunnen laten zien en hen kennis laten maken met onze CIAO workflow en de DEMO methodiek.

Een bedrijfsproces maakt nog geen workflow

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Zo maak je je bedrijf 100% AVG-proof!

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Navigatie

Home

Over Ons

Product

Blog

F.A.Q

Contact

Branches

Producten

Whitepaper Organisatie inrichting

U ontvangt een mail waarmee u kunt bevestigen dat u onze blogs wil ontvangen. Als u hierin geen interesse heeft, dan hoeft u niets te doen. Veel leesplezier met de White paper!

AVG Workshop

You have Successfully Subscribed!