Het waarom van Formetis, bent u al benieuwd?

In den beginne was ForMetis een ICT-onderneming als vele andere. Met een team van enthousiaste techneuten die innovatieve software leverde. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en hebben we ons ontwikkeld tot specialist op het gebied van bedrijfsprocessen. Dat is niet vanzelf gegaan.

Waarom wij vinden dat het anders moet!

Overal waar we kwamen, zagen we hetzelfde. Jarenlang is er voor elk organisatievraagstuk een technische oplossing bedacht. Dat heeft geleid tot een wirwar van applicaties die in de loop van de jaren met elkaar verknoopt zijn.

Er is geen overzicht meer op de totale infrastructuur. De business heeft het gevoel nauwelijks meer grip meer te hebben op de omgeving. De ICT afdeling besteedt 90% van haar werk aan instandhouding van de verouderde software. Dat moet anders!

Kijken vanuit meerdere perspectieven

ForMetis gelooft in Enterprise Engineering, een nieuwe methode waarin een integrale benadering van business en ICT voorop staat. We bekijken een organisatie altijd vanuit meerdere gezichtspunten: het alfa, bèta en gamma perspectief.

Veel adviesbureaus kijken alleen naar een organisatie vanuit het domein van de communicatie- en gedragswetenschap (het alfa en gamma perspectief). Wij gaan nog een stapje verder en kiezen ervoor om óók de bril van de exacte (bèta) wetenschap op te zetten.

Elke organisatie kent niet alleen een formele structuur, maar ook allerlei informele samenwerkingsverbanden en afspraken. Wij analyseren de achterliggende structuur hiervan. Dat helpt ons de totale organisatie incl. alle betrokken partijen, processen en informatiestromen in kaart te brengen.

Op die manier brengen we orde aan in complexe organisaties en kunnen we een gestructureerde totaaloplossing bieden waarin Business en ICT naadloos op elkaar aansluiten.

Enterprise Engineering in de praktijk

Bij Enterprise Engineering staat een soepele samenwerking centraal. ICT kan hierbij ondersteunen, maar is voor ons geen doel op zich.

Wat we dan wel doen? We bekijken een organisatievraagstuk eerst vanuit de business en brengen in kaart hoe de mensen op de werkvloer werken.

Pas als we dat inzicht en overzicht hebben, gaan we kijken we naar de beste manier om de organisatie met bestaande of nieuwe software te ondersteunen.

Na 20 jaar ICT ervaring en inmiddels 10 jaar ervaring met Enterprise Engineering kunnen we zeggen dat we verbluffende resultaten hebben geboekt en dat er nog veel meer in het vat zit. Daarover vertellen we een volgende keer graag verder!

Uitwisselstandaard DEMO maakt meer mogelijk dan je denkt!

Zoals jullie inmiddels wel weten, zijn we bij ForMetis in de ban van DEMO. Het is nu eenmaal de enige, sluitende methode om snel en efficiënt een volledig overzicht te krijgen van je bedrijfsprocessen. Het doet ons dan ook goed te zien dat er zich een echte DEMO community ontwikkelt. Naast ForMetis speelt ook het bedrijf TEEC2 hierin een belangrijke rol. Samen werken we aan het ontwikkelen van een open uitwisselstandaard waarmee de DEMO modellen tussen verschillende tools kunnen worden uitgewisseld. Dat levert verrassende resultaten op.

Hoe een digitaal schadedossier de verzekeringswereld verandert

De verzekeringswereld heeft een stoffig imago, maar er is meer te beleven dan ooit. De digitale revolutie heeft daar alles mee te maken. Het stelt de traditionele verzekeraars voor enorme uitdagingen. Klanten willen betere service en de overheid eist meer transparantie. Ondertussen neemt de concurrentie van flexibele, innovatieve startups toe. Zelfs bij de Hema kun je tegenwoordig een verzekering afsluiten. Hoe kunnen de traditionele verzekeraars zich op tijd aanpassen aan al deze veranderingen? Het begint met een digitaal schadedossier!

Waarom een fusie zelden leidt tot meer efficiëncy

Een fusie of overname gaat niet zonder slag of stoot. Het is een enorme uitdaging om verschillende bedrijven in elkaar te laten opgaan.

Fusie of overname? Mind the gap!

Een fusie of overname gaat niet zonder slag of stoot. Het is een enorme uitdaging om verschillende bedrijven in elkaar te laten opgaan.

Op naar een Agile organisatie. De AVG biedt kansen!

De kranten staan vol met datalekken, schandalen en rechtszaken. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg.

De AVG is een feit. Privacy-bewustzijn blijft een issue!

De laatste maanden zijn we doodgegooid met AVG. Bedrijven en organisaties hebben allerlei maatregelen genomen om hun zaakjes voor 25 mei op orde te brengen.

Hoe ga je goed om met alle GDPR documentatie?

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Zo maak je je bedrijf 100% AVG-proof!

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Een bedrijfsproces maakt nog geen workflow

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Terugblik op Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018

ForMetis kijkt positief terug op de deelname aan Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018. We hebben ons SlimDossier Zaaksysteem aan een groep geïnteresseerde professionals kunnen laten zien en hen kennis laten maken met onze CIAO workflow en de DEMO methodiek.

Whitepaper Organisatie inrichting

U ontvangt een mail waarmee u kunt bevestigen dat u onze blogs wil ontvangen. Als u hierin geen interesse heeft, dan hoeft u niets te doen. Veel leesplezier met de White paper!

AVG Workshop

You have Successfully Subscribed!