In onze vorige blog, hebben we kort uitgelegd wat de AVG voor uw bedrijf betekent. Dit keer willen we dieper ingaan op al het extra papierwerk dat de nieuwe wetgeving met zich meebrengt en hoe u daarmee het beste kunt omgaan. Het gaat bijvoorbeeld om privacy verklaringen en verwerkersovereenkomsten, maar ook de privacy gerelateerde vragen van EU burgers zorgen voor veel extra documentatie.

Een simpele vraag, een eindeloze stroom van documenten

Stel dat een klant u vraagt om inzage in zijn gegevens. Dat betekent werk aan de winkel. U moet de mail of brief die u heeft ontvangen, binnen een bepaalde termijn opslaan inclusief afzender, tijdstip van indiening, geadresseerde en natuurlijk de vraag zelf. Ook moet u de identiteit van de afzender controleren om er zeker van te zijn dat er geen misbruik mogelijk is. Vervolgens moet u de EU burger schriftelijk bericht sturen dat zijn verzoek is ontvangen en uitgevoerd zal worden. Ook dit document moet u goed opslaan, omdat u het later nodig kan hebben als bewijs dat u de burger goed heeft geïnformeerd.

Het belang van een tevreden burger

Om de vraag van de burger goed te kunnen beantwoorden, moeten er vaak meerdere documenten worden opgesteld. Uiteindelijk moet er een antwoord ook op schrift komen dat met de relevante documenten aan de burger wordt overlegd. Vervolgens vraagt u de EU burger om schriftelijk aan te geven of hij/zij tevreden met de afhandeling. Als iemand meldt “Ik heb uw antwoord ontvangen, maar ik ben er niet tevreden mee. Ik wil meer informatie of extra bewijs”, dan kunt u de zaak niet als gesloten beschouwen, maar dient u te bepalen of u aanvullende informatie kunt geven.

Over het belang van Document & Information Management

Uit dit simpele voorbeeld blijkt dat één simpele vraag al tot veel extra documentatie leidt. Als het gaat om meer complexe vragen, dan neemt de informatiestroom alleen maar toe. Al deze documenten moeten door medewerkers of systemen worden geproduceerd. Ook moeten ze opgeslagen worden in een Document Management Systeem zodat ze later altijd teruggevonden kunnen worden.

Het produceren van de documenten is niet altijd even eenvoudig. Vaak zijn er meerdere medewerkers en/of afdelingen bij betrokken. Ook wordt de informatie vaak automatisch uit systemen gehaald. De AVG vereist dat u precies vastlegt welke informatie zich in welk systeem bevindt. Ook moet precies beschreven worden welke medewerkers toegang hebben tot bepaalde informatie en waarom.

Hulp nodig?

Vraagt u zich af hoe u alle nieuwe processen snel en efficiënt kunt inrichten? Formetis kan u hierbij helpen. Met de DEMO methodiek brengen we alle processen gedetailleerd in kaart. Op basis daarvan kunnen we een perfecte workflow voor u inrichten waarmee u de uitvoering van de AVG perfect kunt sturen. Last but not least koppelen we deze aan een Document Management Systeem dat alle geproduceerde documenten automatisch op de juiste plek opslaat zodat u ze altijd terug kunt vinden. Heeft u interesse in onze dienstverlening? Op donderdag 24 mei organiseert ForMetis met partner Design Thinkers Group de workshop Efficiënt aan de slag met de AVG.

Het waarom van ForMetis

Het waarom van Formetis, bent u al benieuwd? In den beginne was ForMetis een ICT-onderneming als vele andere. Met een team van enthousiaste techneuten die innovatieve software leverde. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en hebben we ons ontwikkeld tot specialist op het...

Proces optimalisatie? Goede software is het halve werk!

Proces optimalisatie, je moet er vroeg of laat aan geloven Proces optimalisatie, je hoort het onderwerp als het goed is in elk bedrijf. In elk bedrijf verandert er ook wel eens wat in de manier van werken. Maar hoe kan het ook anders? De markt is volop in beweging,...

Time flies… 25 jaar ForMetis in vogelvlucht

Formetis, al 25 jaar expertise in complexe workflow oplossingen Al 25 jaar maakt ForMetis hoogwaardige, innovatieve software. De laatste jaren ligt hierin vooral de nadruk op complexe workflow oplossingen. Dat is echter niet altijd zo geweest. De ontwikkelingen in de...

Zaaksystemen in Beeld LIVE & Formetis

Op donderdag 15 maart vindt het evenement Zaaksystemen in Beeld LIVE!2018 plaats. Ook ForMetis doet mee. Kom langs en maak kennis met onze grote trots: het SlimDossier zaaksysteem! Zaaksystemen in Beeld LIVE! 2018 De afgelopen jaren is ForMetis achter de schermen druk...

Zaaksysteem houdt complexe dossiers overzichtelijk

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van een CRM of ERP, maar een Zaaksysteem? Dat is andere koek! Het blijkt niet zo makkelijk om hiervan een goede, sluitende definitie te geven. Daarom leggen we de vraag voor aan Joost Vermolen, mede-oprichter van ForMetis....

De workflow als dirigent van je organisatie

Workflow, Zaaksystemen,DEMO en Formetis Steven van Kervel is mede-oprichter van ForMetis en draagt sinds 2006 bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de DEMO methodiek waarmee een kloppende workflow ingericht kan worden. Het succes van het SlimDossier Zaaksysteem met...

Procesmodellering begint bij de mensen

Hoe werkt de organisatie precies? Vraag het aan een deskundige en hij gaat meteen voor je aan het werk. Voor je het weet hangt je hele kantoor vol met grote vellen papier met complexe flowcharts. Een onoverzichtelijk brij van informatiestromen, teamrollen, output, applicaties, interfaces etc. Maar waar zijn de medewerkers en klanten gebleven?

Terugblik op Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018

ForMetis kijkt positief terug op de deelname aan Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018. We hebben ons SlimDossier Zaaksysteem aan een groep geïnteresseerde professionals kunnen laten zien en hen kennis laten maken met onze CIAO workflow en de DEMO methodiek.

Een bedrijfsproces maakt nog geen workflow

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Zo maak je je bedrijf 100% AVG-proof!

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Navigatie

Home

Over Ons

Product

Blog

F.A.Q

Contact

Branches

Producten

Whitepaper Organisatie inrichting

U ontvangt een mail waarmee u kunt bevestigen dat u onze blogs wil ontvangen. Als u hierin geen interesse heeft, dan hoeft u niets te doen. Veel leesplezier met de White paper!

AVG Workshop

You have Successfully Subscribed!