De kranten staan vol met datalekken, schandalen en rechtszaken. Dat is echter slechts het topje van de ijsberg. In alle bedrijven en organisaties zijn er zaken die misgaan. Overal komen conflicten, incidenten of klachten voor. Gelukkig halen die lang niet allemaal de krant. De meeste misssers lopen met een sisser af. Iedereen haalt weer opgelucht adem en gaat over tot de orde van de dag. Dat neemt niet weg dat zelfs het kleinste misverstand niet uit de lucht komt vallen. Het is in 99% van de gevallen het gevolg van inefficiënte processen, ongemotiveerde medewerkers en ontoereikende systemen.

Nu de AVG bedrijven dwingt om hun interne organisatie beter op orde te brengen, kunnen we hier voor eens en altijd een eind aan maken.

AVG blijft werk in uitvoering

De AVG heeft privacy bewustzijn hoog op de agenda gezet. Het dwingt bedrijven om goed na te denken hoe ze hier invulling aan kunnen geven op een verantwoorde, veilige manier. Ook al is de deadline van 25 mei verstreken, de wet is op veel onderdelen nog onduidelijk. Nog lang niet alle stukjes zijn op hun plaats gevallen. Maatregelen zoals het aanstellen van een security officer of het opstellen van een verwerkingsovereenkomst, zijn concreet en kunnen snel opgepakt worden. Maar hoe ver de verantwoordelijkheid van organisaties precies gaat? Op veel punten zal de toezichthouder of rechter uiteindelijk duidelijkheid moeten geven.

De AVG als katalysator voor groei

Het omgaan met gevoelige persoonsgegevens zit verweven in allerlei bedrijfsprocessen. Het zal dus nog wel even zal duren voor alle bedrijven en organisaties alles goed hebben geregeld. Daarmee wordt de AVG een kans om al die inefficiënte, dure of nutteloze procedures te vervangen door slimme, effectieve processen. Het resultaat: betere dienstverlening, meer efficiëncy en lagere kosten.

Naar een Agile organisatie

Ambitieus? Welnee! De lat kan nog veel hoger. Waarom de AVG ook niet meteen als springplank gebruiken om je organisatie voor te bereiden op de toekomst. Door alle nieuwe technologieën verandert de markt steeds sneller. Er ontstaan voortdurend nieuwe business modellen en dat biedt kansen. Als organisatie is het belangrijk om snel in te kunnen spelen op nieuwe trends en ontwikkelingen. Dat kan alleen als je je organisatie wendbaar maakt. Daarvoor is een flexibele inrichting van je informatie architectuur nodig. Met slimme, agile oplossingen die je steeds kunt aanpassen en finetunen.

Let’s do it!

Bij Formetis geloven we dat de organisaties van de toekomst, wendbare bedrijven zijn die constant gespitst blijven op nieuwe mogelijkheden en daarnaar kunnen handelen. Het kost tijd en commitment om zover te komen, maar de AVG kan een prima aanleiding zijn om de boel in beweging te krijgen. Een ideaal moment om de eerste stappen te zetten naar een gezonde, agile organisatie die helemaal klaar is voor de toekomst. Pak die kans!

Whitepaper Organisatie inrichting

U ontvangt een mail waarmee u kunt bevestigen dat u onze blogs wil ontvangen. Als u hierin geen interesse heeft, dan hoeft u niets te doen. Veel leesplezier met de White paper!

AVG Workshop

You have Successfully Subscribed!