Op 15 maart was het zover. Eindelijk hadden we de kans het SlimDossier systeem met CIAO workflow te demonstreren op het Zaaksystemen in Beeld LIVE event 2018!

Als betrekkelijke nieuwkomer, was het voor ons de eerste keer dat we meededen aan zo’n groot evenement. We wisten niet goed wat we konden verwachten. Naast ons waren er zo’n 20 andere softwareleveranciers, waaronder een aantal grote gevestigde namen. Altijd spannend of de bezoekers ook geïnteresseerd zijn in nieuwe systemen en ideeën. Gelukkig was dat het geval.

Interessante gesprekken, goede feedback!

Zo’n 400 bezoekers waren op het evenement afgekomen. Natuurlijk hebben we die niet allemaal kunnen spreken, maar we hebben onszelf wel goed kunnen presenteren. Een aantal aanwezige informatiemanagers was erg geïnteresseerd in CIAO workflow en de DEMO methodiek. We kregen goede feedback. Daar kunnen we wat mee!

Onze boodschap

De dag kende een druk programma. In een aantal sessies stonden we stil bij de essentie van het werken met een zaaksysteem. Daarbij doorliepen we een eenvoudig proces rondom een voortgangrapportage. Aan de hand daarvan gaven we uitleg over CIAO workflow en de DEMO methodiek.

De vele voordelen van de CIAO workflow

CIAO workflow is feitelijk een modelgedreven afspraken machine bovenop een klassiek zaaksysteem. Samen met de onderliggende methodiek geeft deze aanpak een antwoord op vragen als: Hoe hou je overzicht in complexe processen? Hoe voorkomen we dubbel werk, gemiste deadlines, ‘pingpongen’ en taken die blijven liggen? Hoe blijf je flexibel, zodat je je organisatie en zaaksysteem kunt aanpassen aan nieuwe ontwikkelingen?

Kijken met de DEMO bril

Een ‘zaak’ is feitelijk een proces dat doorlopen wordt voor een dienstafnemer, waarbij alle informatie in het zaaksysteem wordt opgeslagen. Deze manier van denken past uitstekend bij de DEMO bril die ForMetis opzet: Alle organisaties draaien uiteindelijk om mensen, die met elkaar communiceren over hun taken en producten, op basis van relevante informatie.

Al met al was het voor ons een goede ervaring. Niet alleen hebben we het SlimDossier Zaaksysteem kunnen presenteren, maar we hebben ook de bevestiging gekregen dat de CIAO workflow én de DEMO methodiek goed aansluit bij onze doelgroep.

Ook zo geïnteresseerd in DEMO?

Als je meer wil weten over de DEMO methodiek en wat die kan betekenen voor overheidsorganisaties, dan hebben we nog een gouden tip voor je. Op 2 en 16 mei organiseert de Gemeente Amsterdam samen met het Enterprise Engineering en DEMO instituut, het evenement Organisatieverandering vanuit Essentie. Een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met de DEMO methodiek en de voordelen ervan!

Het waarom van ForMetis

Het waarom van Formetis, bent u al benieuwd? In den beginne was ForMetis een ICT-onderneming als vele andere. Met een team van enthousiaste techneuten die innovatieve software leverde. Inmiddels zijn we 20 jaar verder en hebben we ons ontwikkeld tot specialist op het...

Proces optimalisatie? Goede software is het halve werk!

Proces optimalisatie, je moet er vroeg of laat aan geloven Proces optimalisatie, je hoort het onderwerp als het goed is in elk bedrijf. In elk bedrijf verandert er ook wel eens wat in de manier van werken. Maar hoe kan het ook anders? De markt is volop in beweging,...

Time flies… 25 jaar ForMetis in vogelvlucht

Formetis, al 25 jaar expertise in complexe workflow oplossingen Al 25 jaar maakt ForMetis hoogwaardige, innovatieve software. De laatste jaren ligt hierin vooral de nadruk op complexe workflow oplossingen. Dat is echter niet altijd zo geweest. De ontwikkelingen in de...

Zaaksystemen in Beeld LIVE & Formetis

Op donderdag 15 maart vindt het evenement Zaaksystemen in Beeld LIVE!2018 plaats. Ook ForMetis doet mee. Kom langs en maak kennis met onze grote trots: het SlimDossier zaaksysteem! Zaaksystemen in Beeld LIVE! 2018 De afgelopen jaren is ForMetis achter de schermen druk...

Zaaksysteem houdt complexe dossiers overzichtelijk

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van een CRM of ERP, maar een Zaaksysteem? Dat is andere koek! Het blijkt niet zo makkelijk om hiervan een goede, sluitende definitie te geven. Daarom leggen we de vraag voor aan Joost Vermolen, mede-oprichter van ForMetis....

De workflow als dirigent van je organisatie

Workflow, Zaaksystemen,DEMO en Formetis Steven van Kervel is mede-oprichter van ForMetis en draagt sinds 2006 bij aan wetenschappelijk onderzoek naar de DEMO methodiek waarmee een kloppende workflow ingericht kan worden. Het succes van het SlimDossier Zaaksysteem met...

Procesmodellering begint bij de mensen

Hoe werkt de organisatie precies? Vraag het aan een deskundige en hij gaat meteen voor je aan het werk. Voor je het weet hangt je hele kantoor vol met grote vellen papier met complexe flowcharts. Een onoverzichtelijk brij van informatiestromen, teamrollen, output, applicaties, interfaces etc. Maar waar zijn de medewerkers en klanten gebleven?

Terugblik op Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018

ForMetis kijkt positief terug op de deelname aan Zaaksystemen in Beeld LIVE 2018. We hebben ons SlimDossier Zaaksysteem aan een groep geïnteresseerde professionals kunnen laten zien en hen kennis laten maken met onze CIAO workflow en de DEMO methodiek.

Een bedrijfsproces maakt nog geen workflow

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Zo maak je je bedrijf 100% AVG-proof!

Over bedrijfsprocessen vs workflow, de kenmerken van een goede workflow en de voordelen van de Demo methode.

Navigatie

Home

Over Ons

Product

Blog

F.A.Q

Contact

Branches

Producten

Whitepaper Organisatie inrichting

U ontvangt een mail waarmee u kunt bevestigen dat u onze blogs wil ontvangen. Als u hierin geen interesse heeft, dan hoeft u niets te doen. Veel leesplezier met de White paper!

AVG Workshop

You have Successfully Subscribed!